Події
Кримінал
Знехтував правилами безпеки: у Запоріжжі поліція повідомила про підозру робітнику, халатність якого спричинила загибель його напарника

Знехтував правилами безпеки: у Запоріжжі поліція повідомила про підозру робітнику, халатність якого спричинила загибель його напарника

Оператор агрегату борошно-млинного комплексу міського виробничого товариства під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, не переконавшись у безпеці своїх дій, запустив устаткування. Внаслідок цього був смертельно травмований працівник виробництва. Відкрито кримінальне провадження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 серпня фігурант, займаючи посаду оператора, виконував роботи з підвищеною небезпекою у цеху борошно-млинного виробництва міського товариства з обмеженою відповідальністю по вулиці Оріхівське шосе. Чоловік знехтував правилами безпеки та здійснив запуск агрегатного вальцьового млина, призначеного для переробки зерна в борошно. Внаслідок цього, інший працівник виробництва отримав смертельні травми.

Призначена слідчим судова інженерно-технічна експертиза з охорони праці та безпеки життєдіяльності, встановила причинно-наслідковий зв’язок між діяннями фігуранта та настанням смерті постраждалого.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Вікіпедія запрошує українців змагатися за призи в конкурсі «Вікі любить пам’ятки»;

Частково перекриють дорогу: В Запоріжжі 24 вересня починається ремонт Дніпровської ГЕС;

2022-09-23 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин