Війна в Україні
10 прильотів о півночі у Запоріжжі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 23 вересня

10 прильотів о півночі у Запоріжжі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 23 вересня

О півночі 23 вересня російські війська знов атакували ракетами обласний центр. За попередньою інформацією, окупант випустив по Запоріжжю близько 10 снарядів, поціливши в об’єкти інфраструктури.

Про це вночі повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«В Запоріжжі зруйновано об’єкт цивільної інфраструктури, пошкоджені будинки та автомобілі навколо.

Наразі відомо щодо трьох постраждалих, їх з легкими травмами ушпиталено.

Руйнувань зазнав ще один об’єкт в Запоріжжі. Також одна з ракет поцілила в будову поблизу міста в Запорізькому районі. Постраждалих немає», - написав він.

Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, на російському блок-пості у Василівці перестали пропускати чоловіків віком від 18 до 35 років. Хочуть мобілізувати чоловіків до російської армії. Тому Іван Федоров наполегливо рекомендував чоловікам віком до 35 років негайно покинути окуповану територію. Альтернативний шлях виїзду з окупованої території для українців - через Крим в сторону Грузії.

«Сьогодні окупанти вчинили теракт на людній вулиці Мелітополя. Мета - залякати населення. Втрати русні: 2-х росвійськових ліквідовано, щонайменше 4-х поранено.

Окупанти показали зразок «бюлетеню». В нього немає відривного талону. Ніхто не зможе проконтролювати скільки бюлетенів видано.

Міжнародних експертів не буде. Окупантам потрібен фейк, яким вони прикриються для мобілізації», - написав він.

Ще один вибух в Мелітополі пролунав сьогодні о 7 ранку. Його добре відчули мешканці в центрі міста.

«Терор наростає. Люди бояться виходити з дому. А цей страх на руку окупантам -  в перший день побудинкового «голосування» на псевдореферендумі їм потрібно, щоб всі тихо сиділи вдома.

Уточнюємо інформацію, проте одне можна сказати точно.

Мелітопольцям триматися якнайдалі від російських військових і ворожої техніки. Поряд з ними постійно щось вибухає», - написав він.

Мер Енергодара Дмитро Орлов закликав містян до обережності в найближчі дні.

«Напередодні запланованого окупантами шабашу, який їх збочений світогляд дозволяє називати «референдумом», просимо вас бути максимально обережними та відповідальними.

Уникайте перебування поряд з місцями проведення «голосування», за можливості залишайтесь вдома та не відчиняйте двері незнайомим людям.

При цьому пам'ятайте, що ваші життя та здоров'я є найвищою цінністю!

Тому, у разі виникнення реальної загрози, виконуйте вказівки бойовиків російських окупаційних сил, не наражайте себе та близьких на небезпеку», - написав Дмитро Орлов.

У разі примушення приймати участь у «референдумі», Дмитро Орлов закликав мешканців Енергодара повідомити про це в подальшому на телефони гарячої лінії:

  • Гаряча лінія Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації: 0 800 503 508.
  • Цілодобова гаряча лінія з кризових питань Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України: короткий номер: 15-48.
  • Гаряча лінія Національної поліції України: 0 800 500 202.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 21 населеного пункта. Надійшло 74 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуйовано 853 людей, з них 150 – діти.

Читайте також: Верховна Рада повернула акцизи на пальне;

2022-09-23 09:33:00
true
Відео Дня








Архів Новин