Кримінал
У Запорізькій області підприємець став жертвою шахрайства під виглядом отримання виплати на картку є-Підтримка

У Запорізькій області підприємець став жертвою шахрайства під виглядом отримання виплати на картку є-Підтримка

Шахраї, а це особи без совісті і моралі, вигадують дедалі складніші та витончені схеми, використовуючи нагальні потреби людей, особливо в умовах воєнного стану.

19 серпня до чергової частини відділу поліції №2 у Вільнянську, звернувся із заявою  про злочин чоловік 1971 року народження.

Він повідомив, що на його мобільний телефон під виглядом працівника банку зателефонувала невідома особа і запропонувала отримати банківську карту для зарахування додаткової разової виплати для ФОП. Після отримання від підприємця згоди, на його мобільний телефон надійшло повідомлення в додатку «Телеграм» начебто від імені банку: «Отримайте допомогу для ФОП Е-підтримка» у розмірі 8 тисяч гривень. Надіслана інформація містила опцію «Далі», натискаючи яку відкривалась додаткова панель опитування. Для її заповнення, чоловік ввів номер своєї банківської карти, номер телефону прикріплених до даних карток та пін-код карти. Після цього, повідомлення в додатку "Телеграм" зникло, а з карток потерпілого зникло більше 22 тисячі гривень.

Відомості за цим фактом зареєстровані, здійснюються  відповідні слідчо-оперативні заходи.

 

Читайте також:

Ранковий обстріл Запоріжжя: Стало відомо про загиблих та поранених;

Наніс матері 250 поранень ножем: В Дніпрі суд приговорив 24-річного чоловіка до довічного ув’язнення;

Зеленський назвав гарантію ядерної безпеки на ЗАЕС.

2022-08-21 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин