Війна в Україні
Зеленський назвав гарантію ядерної безпеки на ЗАЕС

Зеленський назвав гарантію ядерної безпеки на ЗАЕС

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні торкнувся теми Запорізької атомної електростанції. За його словами, українські дипломати та атомники постійно контактують з представниками МАГАТЕ. Їхня спільна мета – відправка на станцію міжнародної місії.

«Лише абсолютна прозорість та контрольованість ситуації на ЗАЕС та навколо неї для Української держави, для міжнародної спільноти, для МАГАТЕ може гарантувати поступове повернення до нормальної ядерної безпеки», — сказав Зеленський.

Він також підкреслив: росіяни мають покинути ЗАЕС і райони поблизу неї. Без жодних умов має бути відведена техніка та жива сила. І якнайшвидше.

42 країни світу звернулися до РФ із закликом вивести свої війська з території Запорізької АЕС та дотримуватися принципів міжнародного права. Росіяни та їхні колаборанти продовжували «традиційно» звинувачувати Україну в обстрілі.

Нагадаємо, МАГАТЕ – Міжнародна агенція з атомної енергії. Вона є провідним світовим міжнародним урядовим форумом науково-технічної співпраці в області мирного використання ядерної технології. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У поліції Запорізької області новий очільник;

У Запоріжжі військовий освідчився коханій на блокпосту;

41 тис. грн. за екзамен від абітуриєнта: В Запоріжжі поліція затримала декана факультета університета;

 

2022-08-18 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин