Події
Намагались уникнути відповідальності через хабарі: у Запоріжжі патрульні затримали нетверезих водіїв

Намагались уникнути відповідальності через хабарі: у Запоріжжі патрульні затримали нетверезих водіїв

Двічі протягом доби нетверезі учасники автопригод намагалися ”вирішити питання” на місці — тепер на громадян чекає не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність 

Учора на вулиці Північно-Кільцевій водій транспортного засобу ГАЗ 33021 не дотримався інтервалу та скоїв наїзд на автомобіль ІЖ 2717. Під час спілкування патрульні виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння, огляд проводився на місці, результат позитивний — 2,3 проміле. 

Під час складання адміністративних матеріалів чоловік почав пропонувати інспекторам неправомірну вигоду, аби його не притягнули до відповідальності. 

Інший випадок стався на Північному шосе: у водія, який скоїв наїзд на бордюрний камінь, патрульні виявили ознаки сп’яніння, огляд показав позитивний результат — 1,87 проміле. 

Проте власник автівки вирішив надати інспекторам  неправомірну вигоду й на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за такі дії не реагував.

Відтак на обох винуватців ДТП патрульні складали протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ст. 130 (Керування ТЗ у стані сп'яніння) КУпАП. 

Надалі на місце події прибула слідчо-оперативна група. 

В діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція або надання неправомірної вигоди) ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Викрав з кав'ярні 4 тисячі гривень: у Запоріжжі затримали раніше судимого крадія;

Бив сокирою по голові: у Криворізькому районі затримали чоловіка, причетного до вбивства знайомого;

У Запорізькій області на воді загинула 11-річна дівчинка.

2023-07-28 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин