Війна в Україні
Ворог випустив по Запоріжжю крилату ракету Іскандер-К: вона нашпигована касетними зарядами

Ворог випустив по Запоріжжю крилату ракету Іскандер-К: вона нашпигована касетними зарядами

Російські війська ввечері 12 листопада обстріляли Запоріжжя із ракетного комплексу Іскандер-К. Ракета має 54 касетні заряди. Вони не розірвалися і впали в Шевченківському районі поблизу 6 житлових будинків. Про це повідомив заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Небезпека ситуації в тому, що касетні снаряди здатні здетонувати в будь-який момент. А всередині касетного снаряда сотні металевих дрібних елементів, які розлітаються навкруги. Їм під силу пробити навіть бетонні конструкції.

«В зоні можливої детонації нерозірваних снарядів знаходяться 6 житлових багатоквартирних будинків. Ми вже розпочали евакуйовувати звідти людей. Частина мешканців виїхали самостійно, частину ми вивозимо муніципальним транспортом до найближчих ТІЦів. Там людей годують та за потреби надають їм медичну допомогу. Зараз будинки та прилегла до них територія знаходяться під наглядом співробітників Нацполіції. Зберігаймо спокій, не панікуємо та слідкуємо за інформацією. Фахівці роблять свою справу», - прокоментував секретар ЗМР Анатолій Куртєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

На Дніпропетровщині згорів легковий фургон;

У Запоріжжі трьох росіян та мешканця Кавказу примусово видворили з України;

2022-11-13 09:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин