Війна в Україні
Розбита залізниця в Комиш-Зоря та перегрупування військ РФ на Запорізькому напрямку: Ситуація в області на 1 серпня

Розбита залізниця в Комиш-Зоря та перегрупування військ РФ на Запорізькому напрямку: Ситуація в області на 1 серпня

У Пологівському районі Запорізької області місцеві партизани скоригували вогонь українських військових на залізничні колії, а на Луганщині невідомі вивели з ладу розподільчу дорогу керування колією. На Запорізькому напрямку, крім постійних обстрілів, Генштаб ЗСУ свідчить про перегрупування російських військ.

Про це повідомляють Центр національного супротиву, Генеральний штаб ЗСУ та Запорізька ОВА.

«На Запоріжжі ЗСУ завдавали удару по залізниці в районі станції Комиш-Зоря неподалік від Полог. Пошкоджено 6 колій. Навести вогонь військовим допомогли місцеві партизани», - пише Центр національного супротиву.

На Запорізькому напрямку за минулу добу ворог обстрілює із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Новосілка, Новопіль, Малинівка, Чарівне, Гуляйпільське, Оріхів та Кам’янське. Завдав авіаційних ударів неподалік Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Щербаків, Малих Щербаків та Новоандріївки. Провів розвідку боєм у напрямку Мар’їнки, успіху не мав, відійшов. Йде перегрупування ворожих військ на Запорізькому напрямку.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, надійшло 8 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими військами.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 1523 людини, з них  408 – діти.

Читайте також: Понад 60 приходів з «Градів», цілили по житлових кварталах: ситуація в Дніпропетровській області станом на 1 серпня;

2022-08-01 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин