Війна в Україні
Резолюція МАГАТЕ та програма для колабораціоністів: Ситуація в Запорізькій області на ранок 16 вересня

Резолюція МАГАТЕ та програма для колабораціоністів: Ситуація в Запорізькій області на ранок 16 вересня

МАГАТЕ ухвалила резолюцію, в якій вимагає від Росії припинити всі дії проти Запорізької атомної станції і на самій станції, і на будь-якому іншому атомному обʼєкті в Україні. А для тих, хто перейшов на сторону ворога, в Мелітопольскому району пропонують програму «Колабораціонізм – це помилка».

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Хоча міжнародні організації часто обмежені у своїх можливостях реагувати, але ми бачимо, що МАГАТЕ чітко визначає джерело радіаційної небезпеки, а саме: російську військову присутність на Запорізькій станції, російські дії проти атомної станції. Тому повна демілітаризація станції, негайне виведення звідти всіх російських військових – це єдине, що може забезпечити виконання цієї резолюції МАГАТЕ. І це теж базовий елемент глобальної безпеки. Поки на ЗАЕС залишаються російські солдати, світ залишається на межі радіаційної катастрофи – гіршої, ніж навіть Чорнобильська. І це спільна відповідальність усіх у Європі та у світі – прибрати російську присутність із території ЗАЕС», - повідомив Володимир Зеленський в зверненні наприкінці 204 дня війни.

«В Мелітополі знову була «гаряча» ніч для окупантів! Поки окупанти звітували про 100%-ву роботу ППО, над аеродромом з ворожою базою піднявся густий чорний дим», - повідомив вранці мер міста Іван Федоров.

Також він розповів про програму «Колабораціонізм – це помилка», яка передбачає каяття та співробітництво зі слідством.

«Деокупація Харківщини показала: у колаборантів є 2 варіанти на вибір. Або злидні на периферії «невмитої» росії, або можливість залишитися в європейській Україні.

Рішення перейти на сторону ворога під час війни - надтяжкий злочин, який не передбачає амністії. Вже зараз за статтею 111-1 «Колабораційна діяльність» ведеться 1342 досудових рослідування. Українськими судами вже винесено 75 вироків з реальними тюремними строками від 10 років з конфіскацією майна.

Єдиний варіант помʼякшити свою долю, зберегти від конфіскації своє майно та не покидати територію України – це визнати свою провину та піти на співробітництво зі слідчими.

Але часу на вибір залишилося обмаль. Тож якщо ви зрозуміли, що скоїли помилку - напишіть на електронну пошту [email protected]. Анонімність гарантована», - написав Іван Федоров.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 27 населених пунктів. Надійшло 23 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби евакуйовано 1226 людей, з них 253 – діти.

Читайте також: Шість нічних обстрілів: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 16 вересня;

2022-09-16 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин