Кримінал
Суд дав 5 років тюрми молодому шахраю з Запоріжжя за продажу неіснуючих бронежилетів

Суд дав 5 років тюрми молодому шахраю з Запоріжжя за продажу неіснуючих бронежилетів

В березні 2022 року житель Запоріжжя скористався запровадженням воєнного стану в Україні та розробив шахрайську схему викрадення грошей у громадян. Він розміщував оголошення у месенджері «Телеграм» про продаж військового тактичного спорядження. Потім у листуванні з потенційними покупцями представлявся волонтером з Дніпропетровщини, входив до них у довіру та домовлявся про продаж неіснуючих бронежилетів. Переконавши у такий спосіб двох покупців про наявність обраних позицій, засуджений отримав від них повну оплату, а замовлений товар не надіслав. 

Про це повідомила прокуратура Запорізької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділу поліції  №4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

За публічного обвинувачення прокурорів Шевченківської окружної прокуратури Запоріжжя 22-річного чоловіка визнано винним у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: ДТП у Новокодацькому районі Дніпра: потерпілих госпіталізовано до міської лікарні;

2022-09-15 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин