Війна в Україні
Кримінал
Прокуратура оголосила підозри організаторам незаконного референдуму в Запорізькій області

Прокуратура оголосила підозри організаторам незаконного референдуму в Запорізькій області

Запорізька обласна прокуратура підозрює депутата облради Євгена Балицького та ще низку осіб в організації незаконного референдуму на окупованій території.

Про це йдеться у змісті підозри, пише «Судовий репортер».

Депутат Запорізької обласної ради від партії «Опозиційний блок» Балицький пішов на співпрацю з загарбниками і очолив окупаційну адміністрацію — «Военно гражданскую администрацию Запорожской области».

В серпні-вересні Балицький у змові із Галиною Катющенко, яка є т.зв. головою «виборчої комісії», а також очільниками локальних окупаційних адміністрацій Данильченко Г.В., Сауленком О.Ф., Сігутою А.Л., Зубарєвим М.Ю. та іншими невстановленими особами організував та розпочав проведення на території області незаконного референдуму про входження Запорізької області до складу РФ.

20 вересня Балицький підписав «указ» про проведення референдуму та поінформував про це через свій телеграм-канал. 23 вересня референдум фактично розпочався, про що Балицький звітував, публікуючи відеозвернення у телеграм-каналі.

Організація незаконних референдумів на тимчасово окупованій території карається позбавленням волі на 5-10 років із можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Системний ракетний терор по Запоріжжю: ситуація в Запорзькій області на ранок 26 вересня;

Для зручності мешканців Нікополя та Марганця: «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд Київ — Запоріжжя через Кривий Ріг;

2022-09-26 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин