Війна в Україні
Системний ракетний терор по Запоріжжю: ситуація в Запорзькій області на ранок 26 вересня

Системний ракетний терор по Запоріжжю: ситуація в Запорзькій області на ранок 26 вересня

Сьогодні, 26 вересня, російські війська вчергове завдали ракетного удару по обласному центру та по селищу в Запорізькому районі. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Внаслідок атаки, виникли пожежі. На місці подій працюють рятувальники та усі відповідні служби.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Терор ворога став системним. Будьте уважні», - написав він.

«Внаслідок ворожого обстрілу ушкодження отримали житлові будинки, в яких повилітали вікна, освітній заклад та заклад охорони здоров‘я.

Також постраждав гаражний кооператив. Там сталася пожежа, ушкоджено автомобілі.

Якщо ваша оселя теж зазнала руйнувань, повідомляйте про це на 15-80», - повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, як проходив референдум в місті.

«У Мелітополі залишилось менше 60 тисяч зі 150 тисяч городян.

За 3 дні поквартирного «голосування» окупанти змогли знайти лише 20% мешканців. Лише 10% з них примусили проголосувати «за» підтримку рф.

Окупанти приходять до житла за місцем прописки. Навіть якщо там проживають інші люди - їх змушують голосувати за власників квартир. Ловлять людей на вулиці.

Ми передаємо до Кабміну список з 58-ми керівників «виборчкомів» для застосування до них економічних санкцій. Всі зрадники нестимуть кримінальну відповідальність.

 «Референдум» окупантів - це фейк. Це частина інформаційної війни, мета якої - примусова мобілізація. Уряд України продовжить виплачувати зарплати, пенсії, соцвиплати. ЗСУ звільнять всі тимчасово окуповані території», - повідомив він.

Одну з вулиць в Києві назвали вул. Мелитопольська.

Противник продовжує зосереджуватись на утриманні захоплених територій, а також обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, і веде повітряну розвідку.

На Запорізькому напрямку минулої доби від ворожих ударів постраждала інфраструктура Павлівки, Залізничного, Новоандріївки, Гуляйпільського, Гуляйполя, Успенівки, Новосілки, Времівки та Червоного. Надійшло 17 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

«Вчергове підтверджено майстерність наших воїнів-артилеристів. Протягом 24 вересня в результаті вогневого впливу по об’єктах противника на тимчасово захопленій території Запорізької області, знищено близько 10 одиниць озброєння та військової техніки противника в районі населеного пункту Гуляйполе, а також один ЗРК С-300 зі складом боєприпасів поблизу міста Токмак», - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуйовано 1141 людей, з них 258 – діти.

Читайте також: Для зручності мешканців Нікополя та Марганця: «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд Київ — Запоріжжя через Кривий Ріг;

2022-09-26 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин