Події
Кримінал
Продавали неіснуючі товари: правоохоронці Запоріжжя повідомили про підозру групі інтернет-шахраїв

Продавали неіснуючі товари: правоохоронці Запоріжжя повідомили про підозру групі інтернет-шахраїв

Доведена причетність аферистів до шести епізодів злочинної діяльності. Зловмисники розміщували фейкові оголошення щодо продажу неіснуючих товарів. Після отримання передплати вони переставали виходити на зв’язок із замовниками. За вчинене фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що 40-річний мешканець Запорізького району за попередньою змовою з родичкою та знайомою розміщували в мережі Інтернет фейкові оголошення про продаж різноманітних товарів та вимагали передплату. Через декілька днів фігуранти телефонували покупцеві, представлялись працівником поштового відділення та повідомляли, що товар у відділенні можна отримати тільки після повної оплати замовлення на банківську картку. Після отримання грошей зв'язок з продавцем та псевдопрацівником пошти зникав.

22 серпня правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання аферистів. У результаті слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони, банківські карти, сім-картки різних мобільних операторів та чорнові записи.

На даний час зібрано матеріали, які обґрунтовано підтверджують їх причетність до скоєння шести злочинів на території області. Слідчі повідомили трьом зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Хабар у 2 тис. дол США та 5 тис. грн за безперешкодне оформлення інвалідності: на Запоріжжі судитимуть голову районної МСЕК;

Українці можуть втратити стаж через неакуратні записи в трудовій книжці;

За серію крадіжок із магазинів поліцейські Синельниківщини затримали 37-річного мешканця іншої області

2023-10-25 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин