Події
Хабар у 2 тис. дол США та 5 тис. грн за безперешкодне оформлення інвалідності: на Запоріжжі судитимуть голову районної МСЕК

Хабар у 2 тис. дол США та 5 тис. грн за безперешкодне оформлення інвалідності: на Запоріжжі судитимуть голову районної МСЕК

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з районних МСЕК за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, після введення в Україні воєнного стану лікарка одного з медзакладів Запоріжжя налагодила схему незаконного збагачення. За виготовлення висновку про встановлення групи інвалідності вона систематично отримувала грошову винагороду як від пацієнтів з наявними медичними показниками, так і від ухилянтів. Для останніх цей документ надавав можливість безперешкодного виїзду за кордон.

Вартість цієї послуги становила від 1 тис. до 2 тис. доларів США.

Жінку було викрито правоохоронцями після отримання чергової винагороди в сумі 2 тис. доларів США та 5 тис. грн.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваної вилучено майже 90 тис. дол США та понад півмільйона грн, чорнові записи та інші докази незаконної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
2023-10-25 15:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин