Події
Кримінал
Привласнили майже 430 тисяч гривень під час ремонту бомбосховища – у Запоріжжі затримано злочинну групу

Привласнили майже 430 тисяч гривень під час ремонту бомбосховища – у Запоріжжі затримано злочинну групу

Зловмисники вносили завідомо неправдиві відомості до документації щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Упродовж півроку фігуранти привласнили бюджетні кошти у розмірі 430 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес службі ГУНП у Запорізькій області.

В ході досудового розслідування проведено низку оперативних заходів та слідчих дій, а також комплексні будівельно-технічну та судово-економічну експертизи.

За результатами висновків експертиз встановлено, що завищено обсяг і вартість фактично невиконаних будівельних робіт та непридбаного обладнання за укладеним договором на суму майже 430 тисяч гривень. Ці кошти були перераховані на рахунки підрядної організації.

Крім того, було встановлено, що зловмисники діяли узгоджено - чітко розподілили між собою обов’язки та розробили детальний план заволодіння грошовими коштами з державного бюджету.

8 червня колишньому посадовцю Дніпрорудненської міської ради, керівнику та виконавчому директору підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 27 (Види співучасників), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Найсуворіша санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Масована ракетна атака по Кривому Рогу: є постраждалі та загиблі;

Мало не зарізала власного чоловіка: У Нікопольському районі затримали 48-річну жінку;

Заклад «для дорослих» у Запоріжжі приймав відвідувачів та продавав алкоголь у комендантську годину: до них завітала поліція

2023-06-13 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин