Війна в Україні
Обстріл Запорізької АЕС та ракетний удар по Запоріжжю: Ситуація в Запорізькій області на ранок 21 вересня

Обстріл Запорізької АЕС та ракетний удар по Запоріжжю: Ситуація в Запорізькій області на ранок 21 вересня

Вночі російська армія завдала ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Запоріжжі. Постраждалих немає. Об’єкт зазнав руйновань.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

А в Енергодарі російські військові знову обстріляли ЗАЕС. О 01:13 в результаті чергового обстрілу Запорізької АЕС пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС.

«Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблоку. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

О 02:00 персоналом ЗАЕС була знайдена можливість і налагоджено живлення власних потреб енергоблоку №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблоку були вимкнені і переведені в режим чергування.

Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ.

Від цієї організації ми в черговий раз очікуємо більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України!», - пише «Енергоатом».

В тимчасово окупованому Енергодарі активісти руху «Жовта стрічка» розклеїли нові листівки.

«Ми пишаємося енергодарцями: всіма, хто вийшов на вулиці проти рашистів, пожежниками, працівниками ЗАЕС і не тільки. Ці листівки — засудження рашистів та їхніх зазіхань на нашу територію. Енергодарці будуть зривати референдум!», — написали в телеграм-каналі руху «Жовта стрічка».

«Жовта стрічка» — це рух громадянського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського військового вторгнення. Його мета — інформаційний опір російським окупантам. Активісти руху діють і в Енергодарі.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 17 населених пунктів. Надійшло 23 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуйовано 917 людей, з них 163 – діти.

Читайте також: Вразили оригінальною анімацією: Вихованці кіноцентру «Веснянка» з Дніпра перемогли на кінофестивалі в Естонії;

В Запоріжжі митці розписали петриківкою відпрацьований гранатомет, готуючись до благодійного аукціону;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 16 вересня;

Серйозна ДТП з потерпілими під час комендантської години: подробиці.

2022-09-21 10:40:00
true
Відео Дня








Архів Новин