Культура
В Запоріжжі митці розписали петриківкою відпрацьований гранатомет, готуючись до благодійного аукціону

В Запоріжжі митці розписали петриківкою відпрацьований гранатомет, готуючись до благодійного аукціону

Вже вдруге представники мистецького об’єднання долучились до розпису гранатомета, який виконав свою справу. Учасники заходу продемонстрували як насправді працює мистецька акція «Зброя культури»: у руках майстрів та художників-початківців гранатомет перетворився на витвір мистецтва.

Про це повідомила пресслужба Запорізької ОВА.

«Вся ця зброя має свою історію, потім ми покажемо наші експозиції: хто та що було нею знищено. Це справжня зброя з поля бою і хлопці сьогодні прийшли з поля бою. Тому наша зустріч сьогодні така важлива та особлива. Ми будемо проводити подібні заходи до 14 жовтня. А вже з наступного тижня до нас долучаються митці, які будуть працювати зі слідами від пострілів та ящиками від снарядів. Все це 14 жовтня буде виставлено на аукціон і, маємо надію, що ми можемо зібрати потрібну суму на зброю для наших бійців», - розповів директор Департаменту культури та інформаційної політики Владислав Мороко.

За традиціями петриківського розпису, який використовували митці, на гранатометі зобразили символи України: соняшник - знак Сонця та добробуту, дуб - символ мужності та сили, а також образ України - червону калину. 

Незабаром буде організована виставка-аукціон, зібрані кошти з якої будуть передані на купівлю необхідної зброї для наших захисників.

Читайте також: Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 16 вересня;

Серйозна ДТП з потерпілими під час комендантської години: подробиці;

Правоохоронці Дніпра виявили та вилучили 714 незаконно виловлених раків: подробиці;

У Павлограді правоохоронці викрили 64-річного колаборанта.

2022-09-16 12:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин