Війна в Україні
Обстріл ЗАЕС та вибух в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 12 серпня

Обстріл ЗАЕС та вибух в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 12 серпня

Станом на вечір 11 серпня ситуація в промисловій зоні Енергодара, де розташовані підприємства, і, зокрема, Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, все ще залишається гострою. Обстріли то вщухають, то починаються знову. Вчора зафіксували 5 «прильотів» у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак ворог на цьому не зупинився.

Про це повідомляє «Енергоатом».

«Вочевидь окупанти зовсім не рахуються з ядерною небезпекою, яку можуть спровокувати обстріли атомної електростанції», - пише керівництво компанії.

За повідомленням НАЕК «Енергоатом», російські військові влучили зовсім неподалік від першого енергоблока. Отримала пошкодження насосна станція господарсько-побутових стоків.

Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС. 

«Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку». Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому довіряйте лише офіційним джерелам», - напивав «Енергоатом».

Сьогодні, 12 серпня, близько 8.15 гучний вибух на мікрорайоні Мелітополя, в одному з дворів по вул. Гоголя.

«За попередньою інформацією, спрацював саморобний вибуховий пристрій. За словами місцевих мешканців, після вибуху в сторону мікрорайону поїхали швидкі.

Нагадаю, що рух опору пильно стежить за колаборантами, знає кожного в обличчя і по імені й нікого не залишить без належної уваги», - розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

«Сработала взрывчатка во дворе по ул. Гоголя, 132, недалеко от спортивного клуба «Атлетический цех» (владелец – коллаборант Дмитрий Хасай, который пошел работать в фейковый МГУ). Естественно, спортсмен занервничал. Его ждут большие неприятности.

Осколки попали в окна некоторых жильцов. Есть ли пострадавшие, уточняем. Ясно одно – партизаны продолжают охоту на предателей.

По словам местных жителей, после взрыва звучали сирены скорых», - пише «РИА-Мелитополь».

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Преображенка, Юрківка,  Омельник, Трудове, Оріхів. Надійшло 11 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 2149 людей, з них  657 – діти.

Читайте также: Організував незаконне переправлення громадян України через кордон: В Запоріжжі судитимуть мешканця Мелітополя;

2022-08-12 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин