Події
Кримінал
Обікрав військового: запорізькі поліцейські викрили двох крадіїв мобільних телефонів

Обікрав військового: запорізькі поліцейські викрили двох крадіїв мобільних телефонів

Запорізькі правоохоронці затримали двох крадіїв у різних районах міста: раніше судимий чоловік обікрав пасажира потягу, а жінка поцупила гаджет знайомої.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області. 

26 липня до відділу поліції за допомогою звернувся військовослужбовець. 30-річний чоловік повідомив, що в потязі на станції Запоріжжя-1 у нього викрали мобільний телефон.

Працівники поліції, поспілкувавшись з потерпілим, встановили обставини злочину та прикмети ймовірного крадія. Упродовж години оперативники розшукали правопорушника. Ним виявився 44-річний неодноразово судимий попутник потерпілого. 

Під час прибуття потягу на вокзал чоловік скористався слушним моментом і викрав гаджет, після чого поспіхом залишив вагон.

Правоохоронці затримали фігуранта на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Того ж дня оперативники викрили і 43-річну запоріжанку, яка вчинила крадіжку мобільного у своєї знайомої.

Правоохоронці встановили, що жінки спільно вживали алкогольні напої вдома у потерпілої. Гостя скористалась неуважністю господарки й поцупила гаджет, який власниця залишила без нагляду. Викрадене майно зловмисниця продала, а гроші витратила на власні потреби. Наразі працівники поліції встановлюють її покупців та відпрацьовують можливі місця збуту.

Досудові розслідування тривають. За злочини, скоєні в умовах воєнного стану, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте також:

Залишились без електропостачання внаслідок негоди: енергетики ДТЕК повернули світло 19 тисячам клієнтів на Дніпропетровщині;

У Кривому Розі зіткнулися легковий та вантажний автомобілі;

Намагались уникнути відповідальності через хабарі: у Запоріжжі патрульні затримали нетверезих водіїв

2023-07-28 17:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин