Війна в Україні
На Донецькому напрямку фронту загинув «запорізький кіборг», історик, депутат Запорізької міськради Вʼячеслав Зайцев

На Донецькому напрямку фронту загинув «запорізький кіборг», історик, депутат Запорізької міськради Вʼячеслав Зайцев

Вчора, 5 жовтня, на фронті загинув Вʼячеслав Зайцев - воїн, «кіборг», історик, завідувач інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Хортиця», депутат Запорізької міської ради останніх двох скликань, кавалер Ордену «За мужність».

Про це повідомили голова Запорізької ОВА Олександр Старух  та секретар міськради Анатолій Куртєв.

«Справжній до останнього подиху... Легендарний кіборг, надійний побратим, люблячий чоловік і батько маленької україночки, науковець, дослідник і просто щиросердна людина та відданий друг. Таким на віки залишиться Вʼячеслав Зайцев.

Як славний нащадок козацького роду від поліг у бою за рідну землю. З початком бойових дій на сході України Славко пройшов найзапекліші бої, його не зупинили поранення, і коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії в Україну, наш, дійсно герой, одним з першим став на захист  Української державності.

Я знав його в першу чергу як своего студента, який ще у молоді роки показав себе як справжній боєць. І тоді, коли закидував фарбою бігборди негідника Януковича, і коли відмовився каятись і вибачатись на вимогу горе-ректора. І тоді, коли у 2014 році в перших рядах поїхав  з Майдану на фронт, поповнивши ряди захисників донецького аеропорту

Батьківщина  втратила гідного сина. Щирі співчуття  рідним і близьким.

Не пробачимо! Помстимося!», - написав Олександр Старух.

В 2014 році Вʼячеслав долучився до Збройних сил України та воював у зоні АТО. Брав участь у багатьох боях. Зокрема, в обороні Донецького аеропорту, Південного котла та Дебальцево.

«З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну, Вʼячеслав знову став на захист рідної країни в лавах ЗСУ. Загинув, відстоюючи цілісність нашої держави на Донецькому напрямку.

Справжній українець, справжній патріот, справжній Герой. Справжній Запорізький Козак.

Низький уклін.

Світла памʼять і щирі співчуттся рідним та близьким»,- написав Анатолій Куртєв.

Вʼячеслав Зайцев був героєм фільму Радіо Свобода «Січ». 

 

Читайте також: 7 ракетних ударів по багатоповерхівках: В Запоріжжі рятувальники шукають людей під завалами;

Потрійна ДТП з потерпілими на Слобожанському проспекті у Дніпрі;

2022-10-06 09:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин