Війна в Україні
Мер Мелітополя просить організувати «зелений коридор», щоб доставити мешканцям йодид калію

Мер Мелітополя просить організувати «зелений коридор», щоб доставити мешканцям йодид калію

Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати «зелений» коридор і поставити мешканцям йодид калію на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

Про це він повідомив у Телеграмі.

«Щодня рашисти створюють загрози аварій на Запорізькій АЕС, які можуть призвести до ядерної катастрофи. Сподіваємось, їм вистачить глузду припинити це робити, проте маємо бути на крок попереду й захистити наших мешканців від можливого радіаційного забруднення. За кошти місцевого бюджету ми готові оперативно закупити й розповсюдити серед мелітопольців йодид калію - медпрепарат, необхідний для захисту від небезпечного накопичення радіоактивного йоду у щитоподібній залозі людини», - написав він.

За словами Федорова, російські військові вже четвертий місяць не погоджують «зелений» коридор, щоб влада могла доставляти в Мелітополь гуманітарний вантаж. Тому він звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати «зелений» коридор і поставити мешканцям тимчасово окупованих територій медпрепарат, який може допомогти врятувати життя.

Нагадаємо, що вчора, 11 серпня, російські війська обстріляли ЗАЕС та територію поблизу станції.

Читайте также: Погрожував пістолетом та стріляв у невідомому напрямку: у Новокодацькому районі Дніпра затримано чоловіка;

2022-08-12 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин