Війна в Україні
Масований ракетний удар по готелю та електропідстанції в Запоріжжі, заклик до виїзду чоловіків з Мелітополя: Ситуація в Запорізькій області на ранок 22 вересня

Масований ракетний удар по готелю та електропідстанції в Запоріжжі, заклик до виїзду чоловіків з Мелітополя: Ситуація в Запорізькій області на ранок 22 вересня

Сьогодні, 22 вересня, вранці 9 ракет накрили Запоріжжя і передмістя. Російські військові випустили ракету в готель в центральному парку. Там суттєві руйнування, люди залишаються під завалами. Рятувальники працюють над розбором завалів та звільненням людей. Вже відомо про одного загиблого та 5 поранених.

Про це повідомив Заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Також, як вже стало традиційно для російських терористів, влучили в електричну підстанцію. Південні громади Запорізького району зараз без світла. Є влучання і в телевежу.

Екстрені служби працюють над тим, щоб якнайскорше усунути наслідки», - написав він.

«Знову мішенню окупанта стали об’єкти інфраструктури. Руйновань зазнали житлові будинки навколо.

За попередньою інформацією, відомо щодо одного загиблого. Вічна пам’ять та співчуття рідним та близьким. П’ятеро поранено», - написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Як повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко, з-під завалів після ракетного удару рятувальники також витягнули поранену німецьку овчарку. Відео можна подивитись тут. Постраждалій тварини вже надали першу допомогу.

Мер Мелітополя Іван Федоров після оголошення в Росії часткової мобілізації закликав чоловіків призовного віку негайно покинути Мелітополь.

«Кремлівським диктатором підписаний Указ про оголошення мобілізації!

На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей пройдуть найбільш жорсткі заходи! За чоловіками буде влаштоване справжнє полювання! Тим, хто відмовиться йти на смерть, доведеться мати справу з чеченськими загрядзагонами.

Шансів врятуватись не залишиться!

Згідно з новим указом місцевого гауляйтера, з 1 жовтня виїзд за межі окупованої частини Запорізької області дозволено лише на підставі спецперепустки. Окупанти будуть «випускати» чоловіків тільки на фронт!

Залишилось менше 10 днів для виїзду!

‼️Закликаємо терміново покинути тимчасово окуповані території!‼️», - написав він.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 24 населених пунктів. Надійшло 53 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуйовано 793 людей, з них 177 – діти.

Читайте також: Представлялись соцпрацівницями: Жінки з Новомосковська виманили у пенсіонерів в Запоріжжі близько 500 тис. грн.;

2022-09-22 10:06:00
true
Відео Дня








Архів Новин