Події
Брав участь у боях проти ЗСУ у лавах ворожого підрозділу: на Запоріжжі повідомлено про підозру ще одному жителю окупованого Криму

Брав участь у боях проти ЗСУ у лавах ворожого підрозділу: на Запоріжжі повідомлено про підозру ще одному жителю окупованого Криму

За даними слідства, у листопаді 2022 року громадянин України, який мешкав в окупованому Криму, перейшов на бік ворога та за контрактом вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту зс рф, яка дислокувалась на українському півострові.

Перебуваючи на посаді стрільця, брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони  України на території Пологівського району. В серпні 2023 року забезпечував оборону ворожих рубежів поблизу с. Роботиного Токмацької територіальної громади.

Під час визволення цього населеного пункту від окупаційних військ українські захисники   взяли його у полон та передали правоохоронним органам. 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  жителю окупованого Криму повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Внаслідок ДТП у Запоріжжі загинув пішохід: поліція розшукує свідків;

Перевозив 2000 пляшок алкоголю «для власного споживання»: у Кривому Розі виявили зловмисника;

4 роки за ґратами за спробу підкупу поліцейського: засуджено мешканця Запорізької області.

2023-09-07 20:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин