Спорт
«Золото» та «срібло»: Лейтенант Запорізької бригади Тероборони встановив рекорд на змаганнях «Warrior Games»

«Золото» та «срібло»: Лейтенант Запорізької бригади Тероборони встановив рекорд на змаганнях «Warrior Games»

З 20 по 28 серпня в Орландо (США) військовослужбовці та ветерани, що мали поранення, інші ураження та хвороби, з усього світу визначають кращих на змаганнях «Ігри воїнів» (Warrior Games). Вперше в них бере участь збірна України. Запорізький спортсмен, лейтенант Тероборони Євген Олексенко завоював 2 медалі та встановив рекорд у паверліфтертингу, відтиснувши 210 кг.

Про це повідомляє «Суспільне» та сайт змагань.

Євген змагався у двох категоріях: штовхання ядра та паверліфтертингу. У штовханні ядра він отримав срібну медаль, відпрививши ядро на 10,22 м. А в іншій дисципліні став чемпіоном: у ваговій категорії понад 107 кг відтиснув 210 кг. Для порівняння: спортсмени, що отримали срібну та бронзову нагороди, відтиснули лише по 159 кг…

Чоловік ділиться, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну не було часу достатньо тренуватися:

«Тренувався всього місяць, який ми провели на зборах в Англії, тому я вважаю, що результат за такий проміжок часу нормальний. Хотілося б краще, але як воно є – я задоволений в принципі. Ми багато медалей взяли. Я вважаю, успішно представили Збройні сили України», - поділився спортсмен.

У ветеранських змаганнях «Ігри воїнів» Україна бере участь вперше. Українська команда готувалася у Великобританії. Там зі спортсменами-військовими зустрівся прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Лейтенант тероборони Євген Олексенко з позивним «Тур» особисто потиснув руку Борису Джонсону та подякував за підтримку.

У вересні українська команда спортсменів повернеться до дому. Євген Олексенко зазначив, що планує відразу повернутися на фронт.

Нагадаємо, що на онлайн змагання Invictus Games (Іграх Нескорених)-2020. Ветеран АТО зміг відтиснути від грудей 200 кг.

Загалом за 4 дні змагань українська збірна вже завоювали 77 медалей. Наша команда складається з 32 спортсменів. Це ветерани та чинні військові, котрі мали поранення.

«Warrior Games» - це міжнародний спортивно-реабілітаційний захід для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Захід організовує Міністерство оборони США з 2010 року у 12 адаптивних видах спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

Warrior Games були започатковані у 2010 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених військовослужбовців. У 2022 році у Warrior Games беруть участь збірні різних видів та родів військ ЗС США, а також команди Канади й України. Серед членів української збірної – звільнена з полону РФ парамедик Юлія Паєвська «Тайра».

Читайте також: СК «Дніпро-1» дізнався суперників у Лізі конференцій;

Стрибнула з 20-метровою вишки: Антоніна Вишиванова з Дніпра стала віцечемпіонкою Європи;

Два футболіста-ветерана з Дніпропетровщини стали віцечемпіонами світу з футзалу серед спортсменів з порушеннями слуху;

2022-08-27 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин