Спорт
«Золото» та «бронза»: Дзюдоїсти з Запоріжжя стали призерами Кубка Європи в Латвії

«Золото» та «бронза»: Дзюдоїсти з Запоріжжя стали призерами Кубка Європи в Латвії

В Ризі (Латвія) 6-7 серпня проходив Кубок Європи з дзюдо. Українська команда змогла виграти медальний залік у командному рейтингу. А спортсмени з Запоріжжя – вихованці ЗОШВСМ Данило Гуцол та Віталій Шепель завоювали відповідно золоту та бронзову медалі.

Про це повідомляють Федерація дзюдо України та ЗОШВСМ.

Данило Гуцол виборов золоту медаль Кубка Європи у ваговій категорії до 100 кг.

«Найбільшого тріумфу нашим спортсменам вдалося досягти у категорії до 100 кг, де у фіналі зійшлися одразу два українці – Данило Гуцол та Олексій Єршов. При цьому у півфіналах обидва наших дзюдоїста здолали представників Латвії – Владленса Ярокіса та В’ячеслава Мельниченка відповідно, які у підсумки завоювали бронзові нагороди.

Що стосується фіналу, то у запеклому поєдинку сильнішим виявився саме Данило, якому вдалося виконати кидок на оцінку «Ваза-арі», який і став вирішальним у сутичці. У підсумку Данило вперше у своїй кар’єрі підійнявся на найвищу сходинку п’єдесталу на континентальних Кубках, а Олексій в свою чергу здобув срібну нагороду», - пише пресслужба Федерації.

Віталій Шепель (до 90 кг) поступився на стадії 1/4 фіналу представнику Ізраїлю, проте у втішній сітці здолав суперників зі Швеції та Латвії, а у бронзовому фіналі зустрівся ще з одним українцем, який поступився на стадії півфіналу, Олександром Черкаєм.

У напруженому поєдинку саме Віталію вдалося виконати результативний кидок на «Ваза-арі», який у підсумку дозволив йому здобути перемогу. Останній раз на п’єдестал пошани міжнародних змагань Віталій підіймався 3 роки тому – на European Open в Клуж-Напока.

Вітаємо запорізьких дзюдоїстів та їх тренерів з успішним виступом на Кубку Європи та бажаємо їм нових перемог на світовому та європейському татамі!

Спортсмени Дніпропетровської ОШВСМ та області посіли місця:

  • Вередиба Олег (до 60 кг) - 5 місце,
  • Хлопецький Данило (до 66 кг) - 9 місце,
  • Кошляк Олександр (змінний склад) (до 73 кг) - 7 місце,
  • Кулєшов Назар (змінний склад) (до 73 кг) - 5 місце.

Таким чином, за два змагальні дні українські дзюдоїсти здобули 11 нагород, серед яких 4 золоті. Цей результат дозволив нашій команді впевнено очолити загальнокомандний залік. Крім цього, в активі українців 4 п’ятих, а також одне 7 місце. 

По закінченню змагань українська збірна повернеться додому, а вже з 13 серпня для лідерів нашої команди запланований тренувальний збір під егідою EJU в голландському Папендалі.

Читайте також: Футбольний клуб «Дніпро-1» розповів, де гратиме перший матч Ліги Європи;

Артем Колінько з Жовтих Вод став віце-чемпіоном турніру з боча в Нідерландах;

Ярослава Магучих з Дніпра стала віце-чемпіонкою етапу «Діамантової ліги» в Польщі;

Футболіст СК «Дніпро-1» Артем Довбик став батьком.

2022-08-08 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин