Війна в Україні
Події
Життя
Знущався та катував мирних мешканців Мелітополя: судитимуть «військового коменданта» окупаційної адміністрації

Знущався та катував мирних мешканців Мелітополя: судитимуть «військового коменданта» окупаційної адміністрації

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт  стосовно військового коменданта «окупаційної адміністрації м. Мелітополь» за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

У ході розслідування було встановлено, що з початку окупації Мелітопольського району командир тактичної групи військ нацгвардії рф був призначений так званим військовим комендантом окупаційної адміністрації Мелітополя. Він віддавав злочинні накази, за якими затримували мирних жителів, які своєю активною громадянською позицією могли «заважати» впровадженню та реалізації окупаційної політики. Затриманих доправляли до «військової комендатури», де застосовували фізичне та психологічне насильство.

Також підозрюваний разом зі своїми спільниками ініціював викрадення керівниці одного з місцевих закладів освіти. Жінку утримували в камері з мінімальною кількістю води без облаштованого санвузла та їжі, влаштовували допити виключно в нічний час,  змушуючи до співпраці з ворогом. 

Читайте також: 
 
 
2023-04-05 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин