Кримінал
Злочини на замовлення та «кришування» наркобізнесу: В Запоріжжі так званому «кримінальному авторитету» повідомили підозру

Злочини на замовлення та «кришування» наркобізнесу: В Запоріжжі так званому «кримінальному авторитету» повідомили підозру

За даними правоохоронців, організував діяльність угруповання 57-річний так званий «кримінальний авторитет». Маючи за плечима кілька термінів за вчинення особливо тяжких злочинів, він підібрав учасників злочинної групи серед раніше засуджених осіб. Угруповання «спеціалізувалося» на «кришуванні» наркобізнесу та виконанні злочинів на замовлення, зокрема вимаганні.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За вказівкою свого лідера підозрювані вимагали від мешканця Запоріжжя 1 500 доларів та 10 тис. грн. неіснуючого боргу. Щоб змусити потерпілого віддати «борг», спочатку погрожували фізичною розправою, а потім вдалися до більш радикальних дій — побили та незаконно заволоділи його транспортним засобом.

Також лідер угруповання є підсудним у справі про викрадення людини. Разом зі спільником вивезли потерпілого за межі міста, били, щоб отримати 100 тис. грн. Від отриманих травм потерпілий помер. Щоби приховати сліди злочину, вони завернули тіло у килим та скинули в озеро.

Задокументували протиправну діяльність злочинної групи оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі відділу поліції №4 Запорізького районного управління.

На підставі отриманих доказів так званому «кримінальному авторитету» повідомили про підозру за поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1) та незаконні операції зі зброєю (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Раніше лідер угруповання та троє його учасників отримали підозру за фактом вимагання та заволодіння авто (ч. 4 ст. 189 та ч. 3 ст. 289 КК України).

Наразі так званий «кримінальний авторитет» та двоє членів угрупування перебувають під вартою, ще один фігурант — під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Шевченківська окружна прокуратура Запоріжжя.

Читайте також: У Нікополі почав роботу пункт обігріву: подробиці;

2022-11-18 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин