Кримінал
Збирав на лікування знайомих: В Запоріжжі поліцейські викрили телефонного шахрая

Збирав на лікування знайомих: В Запоріжжі поліцейські викрили телефонного шахрая

Раніше судимий зловмисник виманив у двох жителів Запоріжжя понад 20 тис. грн. Ці гроші потерпілі перерахували на зазначені аферистом рахунки - нібито на лікування своїх знайомих. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

Так, 25 січня до відділу поліції №2 Запорізького районного управління із повідомленням про те, що його ошукали, звернувся 28-річний мешканець Олександрівського району.

Правоохоронці встановили, що того дня заявнику зателефонував невідомий, який назвався чоловіком його знайомої, та попросив матеріальної допомоги на операцію для дружини. Схвильований новиною, потерпілий одразу перерахував на вказаний співрозмовником рахунок зі своєї банківської картки близько 4200 гривень - усі гроші, що були на рахунку. Тільки пізніше, зателефонувавши «хворій», він зрозумів, що його ошукали.

6 лютого аналогічне повідомлення надійшло до відділу №6 Запорізького РУП. Цього разу телефонний аферист видавав себе за товариша потерпілого, який служить у ЗСУ. Він повідомив, що отримав поранення та перебуває в госпіталі. Наразі йому терміново потрібні кошти на лікування та теплі речі. Потерпілий прийшов на допомогу та перерахував на вказані псевдотоваришем рахунки понад 16,2 тис. грн., а також через водія таксі передав посилку з речами.

У результаті оперативних заходів співробітники СКП вказаних територіальних підрозділів разом встановили особу та місцезнаходження шахрая.

Ним виявся 31-річний раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець. Чоловік звільнився з місць позбавлення волі у вересні минулого року та наразі ніде не працює.

В рамках кримінальних проваджень, відкритих за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські перевірять шахрая на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури.

Читайте також: У Кривому Розі Тойота влетіла в дерево;

У Кривому Розі покарали чоловіка, який лаявся на матір;

2023-02-09 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин