Війна в Україні
Збирали та вивозили залишки ракети всю ніч і ранок: В Запоріжжі піротехніки знешкодили російську ракету «Іскандер-К»

Збирали та вивозили залишки ракети всю ніч і ранок: В Запоріжжі піротехніки знешкодили російську ракету «Іскандер-К»

Російська ракета «Іскандер-К» впала в житловому району Запоріжжя вчора, 12 листопада, й не вибухнула. В зоні можливої детонації нерозірваних касетних снарядів ракетного комплексу опинилися 6 житлових багатоквартирних будинків. Людей прийшлось відселити. А залишки снарядів рятувальники та поліцейські обережно вилучили та знешкодили.

Про це повідомляють Головне управління ДСНС України у Запорізькій області та МВС України.

Ввечері 12 листопада, співробітники Національної поліції спільно із рятувальниками ДСНС терміново евакуювали мешканців будинків. Частину громадян органи місцевої влади перевезли муніципальним транспортом до найближчих територіальних центрів, де забезпечили людей харчуванням і організували медичну допомогу.

Сьогодні, 13 листопада, піротехнічні підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області спільно з фахівцями Національної поліції за допомогою спеціального спорядження вилучили касетні снаряди ракетного комплексу «Іскандер-К» та вивезли для знищення. Фахівці відповідних структур цілодобово здійснювали чергування аби мінімізувати трагічні наслідки. Наразі небезпека ліквідована, життю громадян нічого не загрожує. Мешканці будинків повернулись додому.

«Ювелірна робота наших піротехніків у Запоріжжі: фахівці вивезли залишки російської ракети «Іскандер-К», яка впала напередодні, 12 листопада, й не вибухнула.

Операція зі збору та вивезення залишків ракети тривала всю ніч і ранок», - пише ДСНС України.

Читайте також: Вдарив шилом у живіт: В Кривому Розі поліцейські затримали 35-річного чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень;

В Запоріжжі з 14 листопада відновлює роботу автобусний маршрут №94;

2022-11-13 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин