Події
Збирала грошову допомогу для вигаданих постраждалих внаслідок ворожого обстрілу: на Запоріжжі у шахрайстві підозрюється місцева жителька

Збирала грошову допомогу для вигаданих постраждалих внаслідок ворожого обстрілу: на Запоріжжі у шахрайстві підозрюється місцева жителька

За даними слідства, 36-річна запоріжанка, раніше засуджена за корисливі злочини, на сторінках однієї з соціальних мереж розмістила фейкове повідомлення про збір коштів на лікування дівчини, яка начебто постраждала внаслідок ракетної атаки ворога по Запоріжжю. Для перерахування грошової допомоги підозрювана зазначила номери власних банківських карток.

Упродовж декількох місяців вона витрачала на власні потреби кошти, отримані від небайдужих громадян, які відгукнулись на її прохання. Жодної гривні на поміч постраждалим від ворожих обстрілів жінка не перерахувала.

За оперативними даними підозрювана у аналогічний спосіб ошукувала громадян під час збору фінансової допомоги жителям Харківщини та Одещини постраждалим через ворожі обстріли.

Під час обшуків за місцем проживання жінки правоохоронці вилучили мобільний телефон, банківські карти та інші речові докази її злочинної діяльності.

Наразі слідство триває, встановлюється коло постраждалих від шахрайської схеми громадян.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканці обласного центру повідомлено про підозру в шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова затвердили на посаду голови Запорізької ОВА;

Правоохоронці Нікопольщини затримали 42-річного мешканця Покрова за розбійний напад;

На проспекті Богдана Хмельницького у Дніпрі зіткнулись ВАЗ та Volkswagen: деталі.

2024-01-24 12:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин