Кримінал
Заробляли 3 млн. грн. щомісяця: В Запоріжжі поліція припинила діяльність шахрайського call-центру

Заробляли 3 млн. грн. щомісяця: В Запоріжжі поліція припинила діяльність шахрайського call-центру

Телефонні шахраї представлялися співробітниками виконавчої служби судових установ та обманом заволодівали заощадженнями потерпілих. Чотирьох причетних до злочинної діяльності осіб затримали.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Оперативники Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НПУ спільно зі слідчими обласного главку поліції в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, з’ясували, що у травні цього року сімейна пара створила офіси шахрайської організації на території Запоріжжя та одного з міст сусідньої області.

Зловмисники залучили до «справи» інших осіб та, застосовуючи методи психологічного впливу, діяли за підготовленою інструкцією. Вони телефонували до колишніх клієнтів мережі Інтернет-магазинів з продажу товарів для покращення здоров’я. Представляючись співробітниками виконавчої служби судових установ, шахраї пропонували громадянам отримати грошову компенсацію за раніше придбаний неякісний товар. Умова - внесення коштів для усунення перешкод, що зазвичай «виникають» при взаємодії з іншими проміжними установами.

15 листопада правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків. В одному з офісних приміщень виявили та вилучили 12 комп’ютерів, чорнові записи та грошові кошти. Цього ж дня в ході обшуку квартири 49-річної організаторки шахрайської схеми вилучили 6 карт пам’яті, 16 флеш накопичувачів, 5 зовнішніх жорстких дисків та грошові кошти в іноземній валюті, ймовірно здобутих злочинним шляхом. Комп’ютерну техніку направлено на експертизу.

Чотирьох фігурантів затримали.

Наступного дня cлідчий обласного главку поліції під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури повідомив їм про підозру у вчиненні злочину. До Жовтневого районного суду скеровали клопотання щодо обрання запобіжних заходів.

Зловмисникам загрожує покарання до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Служба автомобільних доріг готова до сюрпризів погоди;

Не впорався з керуванням: у Дніпрі правоохоронці виявили ДТП з потерпілим;

У Кривому Розі жінку вдарили по голові та вкрали сумку;

Стрілянина та 5 загиблих на Південмаші: нові деталі суду.

2022-11-18 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин