Події
Запорізькі прокурори допомогли визнати недійсним договір із технічного обслуговування енергоблоків вартістю майже 5 млн грн

Запорізькі прокурори допомогли визнати недійсним договір із технічного обслуговування енергоблоків вартістю майже 5 млн грн

Як з’ясувалося у ході слідства, після введення воєнного стану за результатами публічних закупівель між держпідприємством, яке перебуває на тимчасово окупованій території Запорізької області, та суб’єктом господарювання укладено договір про закупівлю послуг із ремонту та технічного обслуговування енергоблоків на суму майже 5 млн грн. 

Однак під час моніторингу прокурорами вебпорталу Prozorro виявлено, що товариство у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» надало тендерному комітету недостовірні відомості про відсутність податкового боргу. 

Попри обов’язок відхилити пропозицію учасника та відмінити торги, замовник неправомірно уклав із ним договір про виконання робіт. Саме на необхідності визнати цей договір недійсним через виявлені порушення прокуратура і наполягала в судових засіданнях.

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Василівської окружної прокуратури до державного  підприємства  енергетичної галузі та суб’єкта господарювання  щодо визнання недійсними рішень тендерного комітету та укладеного на його підставі договору про закупівлю на суму майже 5 млн грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Дніпропетровщині суд виніс вирок священнику, який виправдовував російську агресію;

У Дніпрі рятують надзвичайника, який постраждав внаслідок останнього ракетного удару по місту;

Впала на глибину: рятувальники визволили собаку з пастки.

2023-05-25 14:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин