Кримінал
Події
Запорізькі поліцейські викрили 2 шахраїв, які обманом заволоділи мобільними телефонами містян

Запорізькі поліцейські викрили 2 шахраїв, які обманом заволоділи мобільними телефонами містян

Раніше судимі за крадіжки чоловіки змінили «спеціалізацію» і цього разу вдались до шахрайства. Зловмисники скористались довірою перехожих і виманили гаджети нібито для важливого дзвінка. Аферистам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

До відділу поліції звернувся 33-річний запоріжанин. Чоловік повідомив, що залишив біля одного з супермаркетів Хортицького району свій велосипед, а коли повернувся, то – виявив його відсутність. За допомогою в пошуках викраденого він звернувся до випадкового перехожого. Незнайомець пообіцяв посприяти в його пошуку та попросив надати телефон нібито для важливого дзвінка та втік із гаджетом.

Правоохоронці встановили особу та місцезнаходження шахрая. Ним виявився 31-річний житель Запоріжжя, якого неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Зловмисник не заперечував свою провину та повідомив, що гаджет потерпілого продав, а собі залишив його сім-карту. 

Інший випадок шахрайства поліцейські задокументували в Олександрівському районі. За словами потерпілого, він став жертвою перехожого, який попросив скористатися його мобільним телефоном. Невідомий пояснив, що в нього розрядилася батарея, а треба терміново зателефонувати. Не підозрюючи підступного наміру, заявник надав гаджет. Зловмисник відійшов подаліта втік.

Потерпілий упізнав афериста в базі раніше судимих осіб. 35-річний чоловік неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. 

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років.

Читайте також:

У Кам'янському встановлюють місце перебування 34-річної Корякової Аліни;

У Дніпровському районі внаслідок пожежі травмовано двох жінок;

Задушив мотузкою 58-річну односельчанку: у Новомосковському районі поліцейські затримали 34-річного чоловіка, причетного до вбивства

2023-08-06 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин