Кримінал
Події
Запорізькі поліцейські блокували міжнародний наркотрафік до прифронтового регіону: деталі

Запорізькі поліцейські блокували міжнародний наркотрафік до прифронтового регіону: деталі

П’ятеро мешканців обласного центру налагодили виробництво та збут метамфетаміну на території Запорізької області. Крім того, один з учасників злочинного угруповання організував канал контрабандної доставки психотропної речовини «МДМА» з країн ЄС до України.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

30 липня правоохоронці задокументували та затримали чоловіка, який на території запорізького автовокзалу отримав від міжнародного перевізника сумку з психотропними речовинами. У нього було вилучено зіп-пакет із порошком бузкового кольору, понад 100 пігулок, мобільні телефони, банківські картки та електронні ваги.

У результаті експертних досліджень встановлено, що у вилучених пігулках та порошкоподібній речовині міститься особливо небезпечна психотропна речовина, заборонена в обігу, – МДМА.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 31-річний запоріжанин налагодив міжнародний контрабандний канал постачання психотропів з європейських країн до України.

Збувати «товар» на території обласного центру йому допомагали четверо місцевих мешканців, віком від 30 до 55 років: троє чоловіків та жінка.

Цього ж дня було проведено низку санкціонованих обшуків у різних районах Запоріжжя. За адресами проживання зловмисників вилучили 200 розфасованих зіп-пакетів з психотропами, 150 пігулок МДМА, електронні ваги. Також виявлено та вилучено три корпуси гранат Ф-1, дві димові шашки, запал УЗРГМ, понад 550 наліпок з рекламою наркотичних та психотропних речовин, мобільні телефони, ноутбуки та банківські картки.

Також правоохоронці провели обшуки у двох гаражних приміщеннях, які орендували фігуранти. Вилучили 7 гранат Ф-1, 9 гранат РГД-5, 17 запалів УЗРГМ, 120 набоїв калібру 5,45 мм, банку з порохом, 4 пістолети, а також 60 літрів прекурсорів, зіп-пакети з кристалічною речовиною та різноманітний посуд (колби, контейнери), які використовувались для виготовлення психотропів.

За попередніми оцінками, вартість виявлених заборонених речовин та обладнання становить майже 2,5 млн гривень за цінами «чорного» ринку.

П’ятьох зловмисників затримано. Наразі одному з них повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

А чотирьом його спільникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

З початку року у ЦНАПах Дніпропетровщини з'явилися ще п'ять мобільних офісів;

Запорізькі піротехніки ДСНС знищили бойову частину та залишки ракети;

Загинуло 2 пасажири: у Кам’янському районі надзвичайники деблокували водія з пошкодженої через ДТП автівки

2023-08-11 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин