Замаскований під нефункціонуюче приміщення: В Запоріжжі поліцейські припинили діяльність «підпільного» грального закладу

Замаскований під нефункціонуюче приміщення: В Запоріжжі поліцейські припинили діяльність «підпільного» грального закладу

Діяльність нелегального об’єкта в Комунарському районі виявили та задокументували співробітники відділу поліції №4 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури. Вилучили 25 комп’ютерів та інші докази протиправної діяльності.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

Всупереч вимогам Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» клієнти отримували доступ до ігор з грошовими ставками, а сам підпільний заклад мав незаконний прибуток.

Заклад був замаскований під нефункціонуюче приміщення й оснащений пристроями та комп’ютерами зі спеціальним програмним забезпеченням. Від сторонніх очей його діяльність захищали металеві двері та ролети на вікнах, а також система відеоспостереження. Доступ до азартних ігор був лише у певного кола осіб. Про вхід клієнти попередньо домовлялись за телефоном.

17 грудня слідчі разом із дільничними офіцерами територіального підрозділу поліції провели санкціонований обшук у вказаному приміщенні.

На момент візиту правоохоронців у приміщенні був лише адміністратор. У залі зафіксовано наявність увімкненої комп’ютерної техніки, підключеної до Інтернет-мережі. Під час слідчих дій виявлено та вилучено 12 моніторів до комп’ютерів, 11 системних блоків, три ігрових автомати та інші речові докази незаконного грального бізнесу.

Обладнання направлено на експертні дослідження.

Заходи проведено в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 с. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тис. грн. до 680 тис. грн. з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 1 рік.

Правоохоронці проводять слідчі дії для встановлення усіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, та притягнення їх до відповідальності. Вживаються заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

Поліцейські просять громадян повідомляти про функціонування гральних залів на спецлінію «102». Анонімність гарантується.

Читайте також: Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 20 грудня;

2022-12-20 12:20:00
true
Відео Дня








Архів Новин