Події
Зайняли керівні посади у «департаменте здравоохранения» окупованого Мелітополя: у колабораціонізмі підозрюються місцеві мешканки

Зайняли керівні посади у «департаменте здравоохранения» окупованого Мелітополя: у колабораціонізмі підозрюються місцеві мешканки

За даними слідства, колишні виконувачка обов’язків завідуючої  Мелітопольського міського відділу охорони здоров’я та начальниця юрвідділу виконкому міської ради влітку 2022 року пішли на співпрацю з ворогом. 

Вони добровільно зайняли керівні посади у так званому «Департменте здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области».

Одна з них стала заступником директора, інша - начальником відділу правового забезпечення. 

Працюючи на окупантів підозрювані забезпечували функціонування сфери охорони здоров’я з метою створення уявного благополуччя мешканців на захопленій території та підвищення авторитету окупаційної влади. 

Організовували  роботу підрозділів незаконно створеного відомства, розпоряджались медикаментами та іншим захопленим майном медичних закладів, а також виконували інші покладені на них представниками окупаційної адміністрації  функції. 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянкам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Плюс 837 гривень на місяць: хто може отримати доплату до пенсії;

Зрізали кабель — патрульні Дніпра виявили ймовірних зловмисників;

В Нікополі викрили серійного крадія: чоловіку повідомлено про підозру за 5 епізодами.

2023-08-11 12:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин