Війна в Україні
Заготовлював дрова на подвір’ї: Вчора на Запоріжжі під час обстрілів загинули двоє чоловіків

Заготовлював дрова на подвір’ї: Вчора на Запоріжжі під час обстрілів загинули двоє чоловіків

Учора, 14 грудня, передчасно обірвалося життя жителя Степногірська (Запорізька обл.) – він отримав смертельне поранення під час чергового акту агресії Росії. Осколкових травм зазнала жінка. Крім того, від ворожого вогню постраждали населені пункти на Пологівщині, там також є загиблий. За фактом порушення законів і звичаїв війни поліція відкрила кримінальні провадження.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Впродовж минулої доби російські війська вели щільний вогонь по територіях Василівського та Пологівського районів. Зафіксовані ураження у Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Новоданилівці, Дорожнянці, Малинівці, Білогір’ї, Малій Токмачці, Ольгівському, Темирівці, Чарівному, Степногірську, Малих Щербаках, Степовому, Кам’янському.

Перша половина дня стала трагічною для мешканців Степногірська. Російські військові обстрілювали місто з РСЗВ та мінометів. Значних руйнувань зазнала територія домоволодінь у чотирьох будинках місцевих жителів.

Під час ранкового обстрілу на кухні власного будинку перебувала 68-річна жінка. Господиня почула гучні вибухи, однак сховатися в укриття не встигла. Ворожий снаряд влучив у подвір’я, вибуховою хвилею одразу вибило скло на вікнах, порушилися стеля й стіни, жінку поранило осколком.

На місце події одразу прибули місцеві поліцейські офіцери громади та рятувальники ДСНС, постраждалу госпіталізували каретою швидкої допомоги до лікарні.

По обіді, коли окупанти почали гатити по місту з мінометів, смертельних травм зазнав 59-річний місцевий мешканець. Він заготовлював дрова на зиму на подвір’ї, коли снаряд влетів у будинок. У результаті на вже пораненого чоловіка обвалилася частина стіни власної оселі, що не залишило йому шансів на життя.

В інших будинках травмованих і жертв не зафіксовано.

У Пологівському районі внаслідок акту збройної агресії поліцейські також задокументували наслідки ворожих влучань. Постраждали домівки та територія домоволодінь.

На подвір’ї одного з будинків у Малій Токмачці виявлено труп 40-річного чоловіка, який загинув унаслідок рашистського «визволення». Дату та час смерті загиблого встановлює поліція.

Кожен факт збройної агресії задокументований правоохоронцями. За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Населені пункти області продовжують піддаватися нещадним обстрілам з боку країни-агресора. Тож поліція наполегливо рекомендує громадянам евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. Так, за минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з Запоріжжя до Львова, Чопа та Ковеля 940 громадян, з них – 112 дітей.

 

Читайте також: Через пошкодження контактної мережі під Нікополем ворожим артобстрілом 4 поїзди йдуть з затримками;

2022-12-15 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин