Війна в Україні
Загинув чоловік, дві жінки поранені: Російські військові обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги в Оріхові на Запоріжжі

Загинув чоловік, дві жінки поранені: Російські військові обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги в Оріхові на Запоріжжі

Сьогодні, 22 листопада, вранці армія РФ здійснила артилерійський обстріл мешканців Оріхова (Запорізька обл.), які в цей час отримували гуманітарну допомогу. Внаслідок терористичного акту одна цивільна людина загинула, ще двох жінок із тяжкими пораненнями голови та нижніх кінцівок госпіталізували до лікарні. 

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Удари прийшлися по приміщенню, де соціальні працівники отримували хліб і продукти харчування. Цього дня вони мали розвозити гумдопомогу по адресах проживання літніх та маломобільних громадян.

Внаслідок збройного злочину від рук російських загарбників загинув 57-річний чоловік.

Двох жінок, 48 та 61 років, доставили до медичного закладу з тяжкими пораненнями.

«Інших присутніх врятувало те, що вчасно спустилися в укриття.

Цинізм ще й в тому, що стався обстріл безпосередньо під час того, коли за графіком за допомогою прийшли мирні люди. Жодних моральних орієнтирів – армія злочинців», - пише заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Наразі працівники поліції документують наслідки воєнного злочину, встановлюють інших місцевих мешканців, які потребують допомоги.

Зібрані доказові матеріали передадуть до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

«В результаті прямого влучання у пункт видачі гуманітарної допомоги у приміщенні школи, загинув соціальний працівник, ще дві жінки отримали поранення.

Жертв могло бути значно більше, але їх вдалось запобігти завдяки правильній організації роботи з видачі допомоги, коли уникають створення черг і скупчень людей та наявності поряд обладнаних укриттів.

Сумуємо разом з близькими постраждалих. Працюємо далі над вдосконаленням систем безпеки для наших громадян. Рухаємось до перемоги! Бережіть себе!», - написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Читайте також: В Yasno дали прогноз по відключенням світла;

2022-11-22 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин