Події
Через паління загинуло троє: У Запоріжжі поліція розслідує обставини двох пожеж

Через паління загинуло троє: У Запоріжжі поліція розслідує обставини двох пожеж

У Дніпровському районі внаслідок займань у приватному будинку та квартирі однієї з багатоповерхівок загинули двоє чоловіків та жінка. Слідчі відкрили кримінальні провадження та з’ясовують причини трагедії.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

14 лютого до чергової частини Запорізького райуправління поліції звернулась жінка з повідомленням про те, що близько двох днів не виходить на зв'язок її батько та бабуся, які проживають у приватному будинку Дніпровського району.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції. Потрапивши до оселі, правоохоронці виявили, що в кухні відбулась пожежа, а власники помешкання – 65-річнй чоловік та його 96-річна матір – загинули. Попередньо причина смерті – отруєння чадним газом внаслідок тління дивану.

Про іншу пожежу зі смертельним наслідком увечері того ж дня до Запорізького РУП повідомили рятувальники. Про займання та дим з вікон багатоповерхівки вогнеборцям за телефоном повідомив випадковий перехожий. Співробітники ДСНС прибули на місце події та загасили пожежу. На жаль, після її ліквідації на балконі був виявлений труп власника квартири - 66-річного чоловіка.

В обох випадках до трагічних наслідків за попередніми висновками фахівців призвело недотримання потерпілими правил пожежної безпеки, а саме – паління.

За цими фактами слідчим підрозділом Запорізького РУП під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками - ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Досудові розслідування тривають, для встановлення причин пожежі та смерті громадян призначено низку спеціальних експертиз.

Правоохоронці закликають жителів Запоріжжя та області суворо дотримуватися правил експлуатації електронагрівальних приладів та електричних мереж. Виключити факти паління у ліжку та використання несправних чи саморобних електроприладів. Також рекомендуємо ретельно обстежити пічне та газове опалення з метою безпечного їх використання.

Бережіть себе, та тих, хто поруч!

Читайте також: Неприступні кіпріоти: СК «Дніпро-1» з мінімальним рахунком поступився АЕК;

З російського полону звільнили 100 воїнів ЗСУ та першого заступника мера Енергодара Івана Самойдюка;

У Саксаганському районі Кривого Рогу зіштовхнулися легковик з мотоциклом;

2023-02-17 10:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин