Війна в Україні
Загибла жінка та 6 поранених з-за обстрілу Оріхова: Ситуація в Запорізькій області на ранок 17 серпня

Загибла жінка та 6 поранених з-за обстрілу Оріхова: Ситуація в Запорізькій області на ранок 17 серпня

Вчора, 16 серпня, масованого обстрілу від російських військ зазнав Оріхів (Запорізька обл.). На жаль, загинула одна місцева жителька. Ще 6 людей поранені, в тому числі троє з них - працівники енергокомпанії, що відновлювали мережі.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Ворог гатив з ракетних систем залпового вогню протягом кількох годин.

Внаслідок ворожої атаки руйнувань зазнали десятки приватних будинків та об'єктів цивільної інфраструктури. Виникли пожежі, що булі ліквідовані рятувальники ДСНС.

Співчуття родині загиблої.

Пораненим швидкого одужання», - написав він.

В етері національного телемарафону очільник ЗОВА Олександр Старух зокрема розповів про ситуацію у Енергодарі, про небезпеки та необхідність евакуації.

«Ситуація дуже складна. Радіаційний фон не перевищує норм. Поведінка російського окупанта непередбачувана. На станції зайняті всі приміщення, призначені для укриття персоналу станції і органів керування станцією. Те, що окупанти стріляють з під станції прикриваючись нею. Все це створює критичну ситуацію щодо дотримання правил ядерної безпеки.

Попри знаходження українських працівників на ЗАЕС, система безпеки відключена від зовнішніх каналів контролю. Обласна влада намагається забезпечити людей усім необхідним на випадок аварії.

Всі сили і засоби готові, щоб люди могли евакуюватися з неокупованої території. На тимчасово окупованих територіях ми радимо людям виїжджати, особливо жінкам і дітям, це категорії які найбільше постраждають внаслідок аварії», - закликав очільник ЗОВА Олександр Старух.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі Преображенки, Новоандріївки, Оріхова та Гуляйполя. Надійшло 18 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 344 людей, з них 96 – діти.

Читайте також: Стріляв в автомобіль з дітьми військовослужбовця ЗСУ: Поліція повідомила про підозру 66-річному мешканцю Марганця;

2022-08-17 10:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин