Війна в Україні
Події
Забезпечували ворога інформацією стратегічного значення: повідомлено про підозру двом жителям Запоріжжя

Забезпечували ворога інформацією стратегічного значення: повідомлено про підозру двом жителям Запоріжжя

За даними слідства, двоє братів, один з яких є працівником оборонного підприємства Запоріжжя, були завербовані російськими спецслужбами. З квітня 2024 року вони активно розпочали співпрацю з ворогом у проведенні підривної діяльності проти України. 

Одним із отриманих від кураторів завдань було з’ясувати наслідки та встановити конкретні місця ракетних влучень під час обстрілу окупантами території оборонного підприємства.  

Збір цих даних покладено на молодшого брата, оскільки як працівник підприємства він мав можливість вільно пересуватись його територією та непомітно фіксувати необхідну для ворога інформацію. 

Також представників фсб рф цікавили координати розташування цехів та складів готової продукції, виготовленої для потреб Сил Оборони України. 

Окремо від підозрюваних очікували інформацію щодо дислокації сил оборони України на території регіону та інших підприємств, залучених до заходів забезпечення військових підрозділів України. 

Все це було потрібно для планування ракетно-дронових ударів по інфраструктурі Запоріжжя.

Отримані відомості підозрювані передавали через месенджер Telegram у вигляді медіафайлів з текстовим описом. 

Правоохоронці затримали братів в порядку ст. 208 КПК України перед сеансом зв’язку з представником фсб рф, запобігши передачі ворогу важливої інформації стратегічного значення. 

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами злочинної діяльності. 

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом жителям Запоріжжя у державній зраді, вчиненій  за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України). 

Наразі за рішенням суду вони перебувають  під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
2024-06-11 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин