Кримінал
Події
За вихідні запоріжців ошукали на 238 тисяч гривень: поліція попереджає про шахрайські схеми

За вихідні запоріжців ошукали на 238 тисяч гривень: поліція попереджає про шахрайські схеми

9 березня до поліції звернулася схвильована 49-річна місцева жителька. Заявниця пояснила, що в одній з груп у месенджері «Telegram» побачила інформацію про можливість отримати грошову допомогу, перейшла за посиланням та стала жертвою шахраїв.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Перейшовши за посиланням, запоріжанка ввела особисті дані та реквізити банківських рахунків. Згодом їй зателефонував невідомий та, представившись працівником кіберполіції, зазначив, що її кошти намагаються списати. Він додав, що для недопущення цього необхідно виконати певні інструкції, на що жінка погодилась. За вказівкою зловмисника остання сфотографувалась з банківською карткою, надіслала фотографію в чат-бот і назвала код, який надійшов в смс-повідомленні. Внаслідок цих дій жінка втратила понад 112 тисяч гривень. 

Інший випадок шахрайства, який також закінчився значними збитками, стався наступного дня. До поліції надійшло повідомлення від 51-річного чоловіка. В месенджері «Viber» він отримав сповіщення від однієї з мереж магазинів з пропозицією оформлення картки покупця. Громадянин перейшов за посиланням та ввів дані особисті та банківського рахунку, а також повідомив код, що надійшов смс-повідомленням. Після цього з картки потерпілого декількома транзакціями були списані гроші в сумі 65000 гривень.

«Будьте обережними з будь-якими «привабливими» пропозиціями в інтернеті, пов’язаними з фінансовими операціями! Не поспішайте погоджуватися на них – саме вони і можуть бути пастками аферистів», – нагадують правоохоронці.

Читайте також:

У Синельниківському районі вогнеборці загасили пожежу у гаражі;

В Україні планують відкрити аеропорти: розпочато переговори з США та ЄС;

Надзвичайники Запоріжжя врятували котика

2024-03-11 17:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин