Кримінал
Події
Війна в Україні
За роботу на ворога 30 мешканців Запорізької області підозрюються у колабораційній діяльності: деталі

За роботу на ворога 30 мешканців Запорізької області підозрюються у колабораційній діяльності: деталі

40-річна мешканка Мелітополя, яка очолила нелегітимну міліцію Запоріжжя, та 29 її підлеглих підозрюються у колабораціонізмі. За співпрацю з окупантами їм загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Відомо, що нелегітимне правоохоронне відомство очолила 40-річна мешканка Мелітополя. Раніше жінка працювала у юридичному відділі псевдооргану, але за відданість ідеї «руского міра» швидко стала головним «стражем правопорядку» тимчасово захопленої території. Крім цього їй довірили «почесну місію»: провести реорганізацію правоохоронного органу під стандарти російського законодавства.

Крім неї скористалися можливістю будувати кар’єру у «народній міліції» ще 29 місцевих мешканців. Більшість з них несуть службу у підрозділах дільничних інспекторів, кадрового забезпечення, карного розшуку, кінологічної служби та чергової частині.

Серед перебіжчиків також є і 9 колишніх правоохоронців. Нині фігуранти виконують злочинні накази ворога та захищають інтереси кремлівської влади.

Наразі слідчі ГСУ СБУ заочно оголосили їм про підозру за ч.7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 12 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:

За знущання над матір’ю судитимуть жителя Першотравенська: поліція завершила досудове розслідування відносно кривдника;

Із 1 грудня банки та обмінники можуть безлімітно продавати готівкові долари і євро українцям;

Opendatabot: Дніпропетровщина на першому місці за кількістю ДТП із загиблими

 

 

2023-12-01 19:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин