Війна в Україні
Кримінал
За 8 місяців не встигли: Прокуратура подала в суд на власників укриттів, які не облаштували їх, в селах на Запоріжжі

За 8 місяців не встигли: Прокуратура подала в суд на власників укриттів, які не облаштували їх, в селах на Запоріжжі

Запорізька окружна прокуратура встановила, що на території сіл Долинське та Біленьке (Запорізький район, Запорізька обл.) з населенням майже у 6 тис. осіб, при наявності двох протирадіаційних укриттів, жодне не готове для використання за призначенням.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Запорізької області.

«Попри повномасштабне вторгнення рф в Україну, яке триває вже більше 8 місяців, органи місцевого самоврядування на цих територіях не вжили заходів до приведення захисних споруд, призначених для укриття місцевого населення у кількості 800 осіб, у готовий до використання стан», - пише пресслужба.   

Для захисту інтересів держави у цій сфері, усунення протиправної бездіяльності балансоутримувача захисних споруд та приведення їх у готовність прокуратура звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з двома позовними заявами, розгляд яких наразі триває.

До відома: відповідно до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України у разі введення надзвичайного стану та в особливий період захисні споруди цивільного захисту повинні приводитись у готовність до прийому населення у термін, що не перевищує 24 годин.

Утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється їх власниками, користувачами, юридичними особами, на балансі яких вони перебувають, за рахунок власних коштів.

Читайте також: У Кривому Розі 60-річний чоловік вбив незнайомця;

2022-10-25 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин