Події
Впроваджували стандарти освіти країни-агресора: до 3 років за ґратами засуджено директорку з Якимівки, підозрюється вчитель із Бердянська

Впроваджували стандарти освіти країни-агресора: до 3 років за ґратами засуджено директорку з Якимівки, підозрюється вчитель із Бердянська

Наприкінці травня 2022 року вчитель однієї з місцевих шкіл погодився на пропозицію окупаційної влади очолити підконтрольний їм навчальний заклад. 

Після призначення на посаду директора так званого «Государственного бюджетного общеобразовательного учреждения «Средняя общеобразовательная школа №19 г. Бердянск» Запорожской области він активно розпочав впроваджувати у ньому  російські стандарти освіти.

Організував видачу учням підручників російською мовою, а вчителів зобов’язав прибрати зі шкільних приміщень, класних куточків зображення української державної символіки та атрибутики національної культури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Бердянського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Триває робота прокурорів із викриття та притягнення до відповідальності колаборантів у сфері освіти. Наразі на розгляді в судах перебуває 12 обвинувальних актів, скерованих обласною та окружними прокуратурами за аналогічними фактами. В одному з них в порядку спеціального судового розгляду суд постановив обвинувальний вирок.

Так, за публічного обвинувачення прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури визнано винною директорку підконтрольного окупаційній владі  навчального закладу Якимівки в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Її засуджено до 3 років позбавлення волі та позбавлено права обіймати певні посади строком на 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Не впорався з керуванням: у Дніпровському районі легковик влетів у відбійник;

У Кам’янському ліквідовано займання у газетному кіоску;

Ошукував покупців на онлайн-продажах: у Кривому Розі викрили шахрая.

2023-06-10 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин