Події
Впроваджували російські стандарти навчання у захоплених закладах освіти Дніпрорудного та Веселого: на Запоріжжі судитимуть двох освітянок

Впроваджували російські стандарти навчання у захоплених закладах освіти Дніпрорудного та Веселого: на Запоріжжі судитимуть двох освітянок

Ювенальні прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще двох працівниць освіти за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Під час тимчасової окупації Запорізької області мешканки міста Дніпрорудного та селища Веселе пішли на співпрацю з представниками держави-агресора.

Одна із них погодилася зайняти посаду «в.о. директора ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей». Надалі за наказом псевдоміністра освіти отримала підвищення до так званого директора «Государственного казенного учреждения «Профессиональная образовательная организация Запорожской области «Днепрорудненский профессиональный лицей».

Інша освітянка в середині травня того ж року прийняла пропозицію окупантів  та очолила «Муниципальное образовательное учреждение «Весёловская общеобразовательная школа № 43 Мелитопольского района Запорожской области».

Працюючи на ворога, жінки впроваджували в навчальний процес підконтрольних їм закладів критерії та стандарти освіти, регламентовані нормами та вимогами законодавства держави-агресора. Оновили програму викладання із використанням російських підручників та змінили форму оцінювання школярів на 5-ти бальну.

Організовували відрядження підлеглих їм учителів до Євпаторії, що в окупованому Криму, для проходження спеціалізованих курсів підвищення кваліфікації згідно з вимогами федерального законодавства рф у сфері освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Жовтих Водах демонтували пам’ятник Пушкіну у день його народження;

Потрібна допомога свідків: на Набережній Перемоги у Дніпрі водій Daewoo збив пішохода;

На Набережній Перемоги у Дніпрі мотоцикліст на смерть збив дідуся.

2023-06-08 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин