Війна в Україні
Кримінал
Водолаза-рятівника з Запоріжжя, який розголосив у Telegram дані про рух ЗСУ, покарали умовно

Водолаза-рятівника з Запоріжжя, який розголосив у Telegram дані про рух ЗСУ, покарали умовно

За матеріалами справи, 22 серпня 2022 року чоловік під публікацією в Telegram-каналі залишив коментар: «Укропы бегут с позиций Орехов и ХХХ в 07.00 прошло 2 колонны по набережной Запорожья в сторону днепропетровска, в колонне около 13 легковых джипов с прицепами, набитые шматьем и вещами и 5 уралов сзади!!!!».

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 15 грудня.

Правоохоронці встановили, що йдеться про техніку конкретної військовій частині й інформація про її пересування не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.

Крім того, 28 серпня обвинувачений аналогічно написав у коментарі в Telegram-каналі про розташування Збройних Сил України в санаторії-профілакторії і на території однієї із баз відпочинку.

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав місцевого жителя винним у незаконному поширенні інформації про рух і розміщення Збройних сил України під час війни.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості: 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 2 роки.

Про підсудного відомо, що він працює водолазом-рятівником у Запорізькій міській рятувально-водолазній службі.

Читайте також: Загід Краснов: «Я не пам'ятаю, щоб у парламенті США так зустрічали лідера іншої держави, як Президента України Зеленського»;

2022-12-23 14:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин