Кримінал
Події
Вкрали у вдови військового майже 4 мільйона гривень: запорізькі слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно зловмисників

Вкрали у вдови військового майже 4 мільйона гривень: запорізькі слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно зловмисників

Дізнавшись про отримання жінкою державної матеріальної допомоги у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні та її зберігання в банківській установі, шахраї розробили план викрадення цих коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Запорізької області.

Зловмисники зателефонували жінці під виглядом оператора мобільного зв’язку та переконали на деякий час вимкнути телефон. Потім за допомогою послуги відновлення сім-карти зробили електронний дублікат її номера, та отримати доступ до онлайн-банкінгу потерпілої.

Надалі через облікові записи на криптобіржах шахраї вивели майже 4 млн грн на підконтрольні рахунки.

Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваних в трьох областях України вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та сім-картки різних операторів мобільного зв’язку.

Наразі стосовно двох зловмисників до суду скеровано обвинувальний акт за фактом пособництва в заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України). Щодо третього підозрюваного  –  до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Читайте також:

У Дніпрі закінчили ремонт трамвайного переїзду на проспекті Б. Хмельницького;

У «Дії» тепер можна оформити довідку ВПО і допомогу відразу для всієї сім’ї;

У Павлограді рятувальники загасили палаючий автомобіль

2024-04-09 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин