Війна в Україні
Візит Ірини Верещук до Запоріжжя та Кривого Рогу: В Запоріжжі відкрили хаб для переселенців «Я – Херсон»

Візит Ірини Верещук до Запоріжжя та Кривого Рогу: В Запоріжжі відкрили хаб для переселенців «Я – Херсон»

В неділю, 14 серпня, в Запоріжжі почав роботу хаб для переселенців з Херсонщини. На відкриття завітала Віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук. Зараз саме херсонців найбільше приїздить до Запоріжжя. Тільки за суботу до обласного центру евакуювалося 1600 людей, з них 741 - це мешканці Херсону та області.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«У нас одна із важливіших місій у цій війні - рятувати людей. Запоріжжя стало новою домівкою для сотень тисяч переселенців, у яких ворог відібрав їх звичне життя.

Разом з Іриною Верещук ми поспілкувалися з людьми та переконалися, що хаб працює належним чином. Люди можуть відпочити, отримати необхідну допомогу та вирушити далі до більш безпечних міст», - написав він.

Крім того, у хабі можна зареєструватися та поспілкуватися з психологом, а також проконсультуватися з важливих питань.

Також вчора Ірина Верещук відвідала хаб для переселенців у Кривому Розі.

«Це прифронтове місто прийняло 70 тисяч ВПО – це понад 10% міського населення. Також Кривий Ріг пропустив через себе більше ніж 100 тисяч транзитних ВПО.

Зустрілася з керівництвом міста та головами сусідніх територіальних громад, зокрема Нікополя та Марганця, які останнім часом дуже потерпають від ворожих обстрілів. Вражена стійкістю людей. Спокійно роблять свою роботу. Дякуємо їм велике!», - написала вона.

За словами голови воєнної адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, Кривий Ріг став першим містом в Україні в якому діти, які мають офіційний статус постраждалих внаслідок воєнних дій, за кошти міського бюджету отримують одноразову грошову виплату. Виплату 5000 грн. отримали вже 867 дітей.

Всі 50 видів допомоги, пільг та компенсацій для близько 30 категорій криворіжців доступні і для вимушених переселенців, які обліковані і проживають у місті. Всі «нові криворіжці» також отримали право на безкоштовний проїзд у комунальному транспорті.

«В Кривому Розі ми не використовуємо слово «біженці», а слово «переселенці» використовуємо здебільшого в офіційних звітах. Ми називаємо людей, яких ми прийняли в нашому місті – «новими криворіжцями».

Це є суттю нашої філософії поважного ставлення до цих людей. Кривбас робить все, аби їм допомогти, адже ми – Єдина Країна!», - пише Олександр Вілкул

Читайте також: Зібрали 60 тис. грн. на допомогу ЗСУ: Футболісти Служби автомобільних доріг обіграли журналістів у благодійному турнірі;

Рятувальники ліквідували займання легкового автомобіля у Кам’янському районі;

РОЗШУК: у Дніпрі зник 16-річний хлопець;

«Ніч масових атак…»: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 15 серпня.

2022-08-15 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин