Кримінал
Віз на прифронтову територію контрафактний спирт та безакцизні цигарки: Поліцейські затримали комерсанта з Гуляйполя

Віз на прифронтову територію контрафактний спирт та безакцизні цигарки: Поліцейські затримали комерсанта з Гуляйполя

В понеділок, 14 листопада, спецпризначенці батальйону «Скіф» на одному з блокпостів зупинили автомобіль ВАЗ-2107 під керуванням 53-річного водія. В салоні також перебував 61-річний пасажир. Під час поверхневого огляду легковика в багажному відділенні виявили 5 ємностей з рідиною білого кольору об’ємом 10 л кожна та 9 блоків цигарок. Дозвільних документів на зберігання або транспортування спирту та цигарок у їх власника не було.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Поліцейські встановили, що вантаж належить саме пасажирові. Керманич же виконував лише функцію перевізника і стосунку до майна свого товариша не має.

Для документування правопорушення на місце події прибула слідчо-оперативна група ВП №1 Пологівського РВП. Правопорушник зізнався, що придбав контрафактний товар в мережі Інтернет та віз до Гуляйполя з метою подальшої його реалізації.

Правоохоронці вилучили товар сумнівного походження, який прямував на прифронтову територію. 

Контрафактну продукцію вилучили, а відносно чоловіка склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст.164-5 (Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів.

Працівники поліції застерігають громадян від вживання алкогольних напоїв, виготовлених кустарним шляхом з розчину етилового спирту. У великій кількості вони викликають токсичну дію, небезпечну для життя людини, що може призвести до летальних наслідків.

Читайте також: Верховна Рада вдосконалила механізм звільнення від оподаткування волонтерської допомоги;

2022-11-17 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин