Кримінал
Виїзжали як водії від благодійного фонду: В Запоріжжі поліція повідомила про підозру 63-річному організатору переправлення ухилянтів за кордон

Виїзжали як водії від благодійного фонду: В Запоріжжі поліція повідомила про підозру 63-річному організатору переправлення ухилянтів за кордон

63-річний чоловік спільно з іншими особами налагодили схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних через пункт пропуску з Польщею. Шляхом внесення недостовірних відомостей  до системи «Шлях» водії призовного віку могли виїжджати за межі України нібито з гуманітарних питань від «псевдоблагодійного фонду». Вартість такої «послуги» оцінювали близько 250 тис. грн. з людини. 

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Громадянина затримали під час отримання другої частини коштів.

Під час обшуків за місцем проживання у нього вилучено банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чисті бланки різних документів, штампи та печатки невідомого походження, а також майже пів мільйона гривень.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні до злочину особи.

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури Запоріжжя місцевому мешканцю повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: Поліцейські допомогли жінці з 4-річним сином з окупованої Херсонщини оселитись в Дніпрі;

2023-01-31 16:10:00
true
Відео Дня








Архів Новин